Nazomeren bij populair Tamsma Lauswolt toernooi

BEETSTERZWAAG Met een geweldig deelnameveld van 234 tennissers, prachtig nazomerweer en een enthousiast team vrijwilligers is dit 38e tennistoernooi in Beetsterzwaag weer een waar succes geworden.

Een week lang werd er door dames, heren (enkel en dubbel) en gemengde koppels gestreden om een finaleplek op het prachtige tennispark. In maar liefst 23 categorieën deden deelnemers uit Noord-Nederland en het westen van het land mee.

Aan het eind van de week steeg het kwik en werd het letterlijk een zinderende strijd. Parasols, emmers met sponsen en uiteraard een hapje en drankje zorgden voor verkoeling.

“Dit jaar organiseerden we voor het eerst een jeugd invitatietoernooi. Jeugdige toppers uit Meppel, Drachten en Franeker gingen overdag tennissen en ’s avonds bleven zij kamperen op het naastgelegen scoutingterrein. Wat een feestje! Ook werd er dit jaar voor het eerst gespeeld in de hogere 2 categorie. En ook hier was een boven verwachting mooi aantal deelnemers. Ons toernooi staat bekend om de gemoedelijke en gastvrije sfeer en de prachtige tennisbanen. Daar zijn we erg trots op” aldus een commissielid.

Zinderend

Het werd een zinderend finale weekend wat begon met een darttoernooi op de vrijdagavond. Op zaterdag werd de helft van de wedstrijden in zenuwslopende 3 setters afgesloten. Een lange zomer zaterdagavond volgde, waarbij ook de BBQ voor veel gezelligheid langs de baan zorgde.

Op zondag namen de temperaturen nog meer toe en was elk schaduwplekje bezet door het volop aanwezige publiek. De organisatie kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op deze toernooiweek en dankt alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en onze toernooi sponsor Tamsma financiële dienstverlening. Voor meer foto’s en alle uitslagen: www.facebook.nl/tclauswolt