Luchtballon Hoogvliegers gedoopt

DRACHTEN Iedere luchtballon in Nederland heeft een eigen ‘kenteken’ of registratie. De ballon van Stichting Hoogvliegers heeft registratie PH-TVD. De letters TVD staan voor “Tjerk van Dijk”.

Tjerk was vele jaren één van de drijvende krachten binnen Stichting Hoogvliegers. Als piloot, organisator en penningmeester. Van hem kwam ook het idee om een luchtballon te realiseren voor de stichting. Tjerk van Dijk is jammerlijk op 13 oktober 2018 door een noodlottig ongeval met een elctrisch vliegtuig om het leven gekomen. Bij de uitvaart is door de familie van Tjerk om donaties gevraagd ten behoeve van de aanschaf van deze luchtballon voor Stichting Hoogvliegers.

Om Tjerk te eren heeft de ballon de registratie PH-TVD gekregen; een bevlogen vrijwilliger die zo voor altijd aan Stichting Hoogvliegers verbonden zal blijven. 26 augustus is de ballon officeel gedoopt waar familie en vrienden van Tjerk bij aanwezig waren.

Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 11 jaren vlogen er al meer dan 10.000 kinderen. In 2018 vlogen er 900 kinderen. Op 7 september 2019 is er weer een Hoogvliegersdag in Drachten. (Foto’s Coenraad Balt.)