Avond-kanovaren in Alde Feanen

EARNEWÂLD Wie 12 jaar of ouder is en dol op water, de natuur en actief bezig zijn in de avonduren?, kan zich uitleven tijdens een kano-excursie.

Zaterdag 7 september van 18.00 – 21.00 uur meepeddelen door Nationaal Park De Alde Feanen en één van de grootste laagveenmoerrassen van Noordwest Europa ontdekken. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/kanotocht-7sep of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea 5 euro op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen 8 euro.

Laag op het water ben je één met de natuur en vanuit een kano vaar je geruisloos door het gebied. Hierdoor schrikken dieren niet op en kun je de vele moerasvogels van dichtbij bewonderen. De statige zilverreiger die jaagt op vis, een otter die wegschiet in het riet, of misschien zelfs wel een zeearend! Deze imposante roofvogel woont hier tegenwoordig. De natuurgids vertelt je graag hoe hij aan zijn bijnaam ‘de vliegende deur’ komt.

Er wordt gevaren in Canadese kano’s, geschikt voor meerdere personen. Zwemvesten zijn beschikbaar, maar zorg zelf voor warme kleding en voldoende eten/drinken in een waterdichte tas.