De Goarre fietstocht rond Gorredijk

GORREDIJK Traditiegetrouw op de eerste zondag van september kan vanuit Gorredijk de Goarretocht worden gefietst. Het betreft een gevarieerde fietstocht van circa 45 kilometer.

Elk jaar wordt er voor een andere route gekozen. Door haar lengte is zij geschikt voor jong en oud, langzaam of snel. Elke deelnemer fietst de route aan de hand van een duidelijke routekaart welke wordt verstrekt bij de start. Daarnaast is de route ook gepijld. De start is vanuit de sportcentrum Kortezwaag, Mientewei 2 te Gorredijk en u kunt starten tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

De startplaats is gemakkelijk te vinden. Daar is voldoende en ruime parkeer gelegenheid. De route gaat dit jaar in zuid-westelijke richting. Er is een aantrekkelijke route uitgezet over grotendeels fietspaden en rustige wegen dwars door de natuur. Onderweg zijn er voldoende plekjes voor een rustpauze.

De kosten van deelname bedragen 4 euro en na afloop wacht een herinnering aan de fietstocht. De Goarretocht wordt georganiseerd door de Stichting Gorredijk Vooruit in samenwerking met de Commissie Fiets Turfroute Gorredijk.