Een bomvol september in De Lawei

DRACHTEN De Lawei is sinds vorige week weer volop geopend. Alle medewerkers staan weer voor je klaar, zoals je gewend bent.

En het nieuwe seizoen wordt in september afgetrapt met een spetterend programma. Voor iedereen die dat zomergevoel nog nét even iets langer wil vasthouden, maar ook voor degene die helemaal klaar is voor bijzondere voorstellingen, films, exposities en evenementen.

Nieuwe expo: Grafische prints en beeldhouwwerken. De eerste expositie dit seizoen wordt gepresenteerd door Kristi Neider, gespecialiseerd in grafische prints en door Jitse Sikkema, die zich bezig houdt met beeldhouwwerken. Deze mooie exposities zijn dit seizoen gratis te bezoeken in de expositieruimte van De Lawei van 15 september t/m 3 november. Neem vooral ook een kijkje op de website om je op te geven voor de rondleiding of één van de workshops.

Hopper

In september organiseert Hopper twee fijne evenementen voor iedereen die nog lang niet klaar is met dat heerlijk zomergevoel. Op zondag 1, 8, 22 en 29 september is er een gezellige spelletjes dag én bij mooi weer zwembadjes om even af te koelen op het terras en op 15 september is er een wijn en tapas namiddag, heerlijk tafelen met familie en vrienden. Meer informatie is te vinden op www.hopperdrachten.nl.

Kleinezaalkaart

De Kleinezaalkaart is al jaren een groot succes. Met de kleinezaalkaart kun je regelmatig een voorstelling in de kleine zaal van De Lawei bezoeken. Deze zaal zit vol verrassingen, avontuur en eigenzinnigheid, met o.a. de Stormavonden. Voor een eenmalig bedrag ontdek je de mooiste voorstellingen in de kleine zaal.

Eerst beschikbare voorstelling van het seizoen: Lisa Loïs Sings Adele. Het succes van de Lisa Loïs Sings: Adele theatertour, smaakt naar meer. De zangeres brengt samen met haar band een bijzondere ode aan de Britse ster Adele. In deze voorstelling gaat Lisa Loïs naast haar eigen leven ook dieper in op Adele’s carrière en haar persoonlijke leven. Mooie verhalen en fantastische anekdotes. Dit alles met een flinke dosis humor en een prachtige muzikale omlijsting. Deze voorstelling is te zien op donderdag 26 september om 20.00 uur.

Buitenfilm

De Lawei gaat naar buiten! Le Fabuleux destin d’Amelie Poulain is de laatste van de vier buitenfilms die deze zomer te zien zijn op het terras aan de Reidingweg. Geniet van het zomerse weer, een heerlijk drankje of hapje en een bijzondere film. De toegang is gratis op vrijdag 6 september om 20.30 uur. Werkelijk overladen met prijzen en nominaties werd deze romantische komedie.

Barmeisje Amélie (Tautou) besluit op een goede dag andere mensen een handje te helpen bij het geluk. Als een hedendaags sprookjesfiguur trippelt ze het leven binnen van iemand die als kind een doosje met persoonlijke dingetjes verloor, van barklanten op zoek naar liefde en nog vele anderen. Dan raakt ze zelf verliefd…

Meer informatie en kaarten op www.lawei.nl