Schaakclub Bakkeveen sluit af met tegen Dirk Müller

BAKKEVEEN Ter afsluiting van de zomercompetitie van Schaakclub Bakkeveen was secretaris, eerste teamspeler, en ex-clubkampioen Dirk Müller bereid om een simultaan te geven tegen de zomerschakers in Appelscha.

Met nog twee gastspelers en twee afzeggingen moest hij het opnemen tegen 15 tegenstanders. En zoals al snel bleek is dat geen gemakkelijke opgave. Na een woordje van voorzitter Jelle, begon de simultaan net na acht uur, en pas om half twee ’s nachts kreeg Dirk een welverdiende fles wijn aangeboden. Hij kreeg op alle borden zware tegenstand en moest uiteindelijk 2 partijen opgeven en 8 remises toestaan.

Een grootse ‘winnaar’ was Salomon Bonte die een zeer knap gelijkspel wist te halen. De twee winnaars in de simultaan waren Robin Baines en Anne van Streun, terwijl Jack, Jaap, Berend, Fons, Douwe, Mon, en Jasper een remise veilig wisten te stellen. Na het einde van de reguliere competitie in de Stripe werd er dit jaar voor het eerst een zomercompetitie georganiseerd door Robin Baines en Jasper Zijlstra. Vijftien enthousiaste leden wilden hier graag aan meedoen en gingen om de twee weken naar Appelscha om in de Trefkerk een rapid competitie te spelen van twee partijen per avond met een tempo van 25 minuten per partij per persoon en ingedeeld met behulp van het Zwitserse systeem.

Winnaar

Na 8 rondes bleek Gerrit Meppelink uit Haulerwijk de meeste punten gehaald te hebben, op de voet gevolgd door Alle van der Veen uit Drachten en Jasper Zijlstra uit Appelscha. Robin Baines was bij het ingaan van de laatste ronde nog de enige die een kans had om op gelijke hoogte met Gerrit te komen maar daarvoor moest hij wel afrekenen met Jasper en dat mislukte waardoor Robin op de vierde plaats eindigde.

Voorafgaand aan de rapid partijen werd er meestal nogal fanatiek gevluggerd door de vroege vogels en vlogen de stukken in het rond met nog maar een paar seconden op de klok. Sommige spelers leken dit snelle spel een beetje teveel mee te nemen in de rapid competitie want soms was een partij al na een kwartier afgelopen. Bijzondere vermelding verdient hier een gastspeler en mogelijk nieuw clublid uit Haulerwijk, Sebe Steenhuis. Sebe nam dan wel de troostprijs meer naar huis maar speelde een aantal sterke partijen. Met een beetje meer routine zal hij snel beter worden. Iedereen was enthousiast over dit initiatief en het lijkt voor herhaling vatbaar. Voor meer info: www.schaakclub-bakkeveen.nl Het seizoen begint woensdag 11 september om 20.00 uur in De Stripe. Ook niet-leden zijn welkom.