Libertas verrast eredivisionist Drachtster Boys

Hoewel trainers vaak geen conclusies verbinden aan de resultaten van oefenwedstrijden, was de verdiende overwinning (2-3) van de vrouwen van Libertas op die van Drachtster Boys in meerdere opzichten een noviteit.

Ten eerste omdat dit de eerste wedstrijd was in het prille bestaan van deze zaalvoetbalvereniging, die direct in winst werd omgezet. Ten tweede omdat nog nooit een van de speelsters – met uitzonderingen van toernooien – in een reguliere wedstrijd van de Drachtsters had gewonnen. Kortom blije gezichten in het kamp Libertas, ook bij het technisch duo Romke Wielstra en Jouke Dantuma.

Ook Esther van Toledo (Drachtster Boys) verliet uiteindelijk met een brede glimlach de Snij Noord Hal. De international gaf met twee goals – na meer dan een jaar blessureleed – direct haar visitekaartje af. Desondanks wist Libertas er eentje meer te scoren. Sam Bosma tekende voor het eerste doelpunt en uitblinkster Marije Miedema drukte twee keer de bal keihard af.

Beide teams hadden wellicht meer doelpunten kunnen maken. Met name debutant Inge Konst was bij vele counters betrokken. Nadat een andere debutant, Esther Dekker, nieuw schoeisel aantrok, toonde zij in haar eerste wedstrijd direct haar kwaliteiten. Dat gold zeker ook voor Linda Bosma en keepster Romy Elsinga, die al tijdens de warming-up haar handen lekker kon opwarmen. Thirza Leistra speelde als slot op de deur weer bijna foutloos. Aanvoerster Marissa Elzinga lijkt haar topvorm die zij aan het einde van het vorig seizoen etaleerde, mee te nemen naar het nieuwe seizoen.

Aanstaande woensdag is Drs. Vijfje Vrouwen 1 de volgende tegenstander. De wedstrijd begint om 18.45 uur in het ACLO-sportcentrum te Groningen.