Open AH-tennistoernooi in Gorredijk top

GORREDIJK De 43ste editie van het Albert Heijn Gorredijkster Open Tennistoernooi op het tennispark van Gorredijk was vorige week een succes.

De weersvoorspelling was herfstachtig. Het startweekend begon met veel wind. Op de maandag gingen de stevige regenbuien aan de tennisbanen voorbij en zijn alle wedstrijden op het tennispark in Gorredijk gespeeld. Uiteindelijk is er alleen op dinsdagavond en zaterdagochtend door de regen uitgeweken naar de DLTC hal in Drachten.

Er zijn bijna 250 wedstrijden gespeeld met veel gezelligheid langs de baan en sportieve en spannende wedstrijden op de baan. Er is gespeeld in de categorieën met speelsterkte 4 t/m 8. De 200 deelnemers komen uit Friesland, Groningen en Drenthe en veel spelers komen elk jaar weer terug naar dit sportieve evenement.

De banen waren tip top geprepareerd en met een gezellig aangekleed park was het goed toeven bij LTC Gorredijk. Voor de deelnemers was er elke dag een maaltijd beschikbaar. Door de goede sfeer, sterke bezetting, de flexibiliteit en medewerking van de deelnemers en de sponsoren was het een geslaagd toernooi.

Finales

LTC Gorredijk deed het goed op het eigen toernooi met veel finalisten. Nicole Jaspers en Hester Steneker-Groofhof zijn knap tweede geworden de Dames Dubbel 4 poule. Björn de Roos en Uilke Tjeerdsma werden ook tweede, maar dan in de Heren Dubbel 5. Maaike Oosterbaan en Liset Sijtema zijn de winnaar van de Dames Dubbel 6 geworden. In de Heren Enkel 6 35+ heeft Christian Huiberts de finale bereikt, maar verloor net in een spannende driesetter. Zijn broer Marco Huiberts won de Heren Enkel 7 35+ met overmacht door de finale met 6-0,6-1 te winnen.

Tjeerd Bosma en Bernlef van der Werf werden tweede in de Heren Dubbel 7. De finale van de Heren Dubbel 7 35+ was vrijwel geheel met deelnemers van LTC Gorredijk. Tymen van der Meer en Jan van Helden wonnen van Jan de Jong en Fokke Bruinsma. Ytsje en Jan de Groot werden tweede in de Gemengd Dubbel 7 35-plus. De Heren Dubbel 8 werd door Danny Postma en Dennie de Vries gewonnen.

Uitslagen

GD8: Jose van der Veen en Roel Donker (H.T.V. Ten Woude) - Maartje Landsman en Niels Dijkstra (H.T.V. Ten Woude) met 6-2, 7-5 DD8: Agnes Beerda en Esther Oostenveld (T.V. Mildam e.o.) - Brigitte Van Den Bergh en Jose van der Veen (H.T.V. Ten Woude) met 6-3, 4-6, 6-3. HD8: Danny Postma en Dennie de Vries (L.T.C. Gorredijk) - Henk Jan Eringa en Geert Jan Hellinga (S.L.T.C. De Vliegende Bal) met 6-4,6-1.

DE8: Seline de Jong (T.S.O.) - Ellis van Wieren (T.C. Boornbergum 39;80) met 6-1,6-4 HE8: Klaas Jonkman (D.L.T.C. - Drachten) - Jan Woudstra (T.V. Oranjewoud) met 5-7, 6-1, 6-1 GD7 35+: Riek Nauta en Arie Kamperman (H.T.V. Ten Woude/L.T.C. Steenwijk) - Ytsje de Groot en Jan de Groot (L.T.C. Gorredijk) met 7-6,6-2 DD7 35+: Sietske Bijma en Maria Rozenboom (D.L.T.C. - Drachten) - Klaske de Jong en Wilma Olthof (T.C. Lauswolt) met 6-4,4-6,6-4.

HD7 35+: Jan van Helden+Tymen van der Meer (T.C. De Harkema/L.T.C. Gorredijk) - Fokke Bruinsma+Jan de Jong (L.T.C. Gorredijk) met 6-2,6-0 DE7 35+: Maria Rozenboom (D.L.T.C. - Drachten) - Willy Rosema (T.C. Marum) met 6-0,6-0 HE7 35+: Marco Huiberts (L.T.C. Gorredijk) - Lieuwe de Jong (T.S.O.) met 6-0,6-1 HD7: Geert van der Meulen+Roel van der Meulen (T.S.O.) - Tjeerd Bosma+Bernlef van der Werf (L.T.C. Gorredijk) met 6-4,6-4.

HE7: Stephan Wittendorp (T.C. Bargeres) - Yde Bergsma (T.C. ’t Nijlân) met 7-6,6-2 GD6 35+: Rita Borst en Andrea Pagani (H.T.V. Ten Woude) - Margreeth Bos en Sjoerd van der Meulen (T.V. De Wilp) met 6-3,6-1 DD6 35+: Monique Flapper+Epy de Vries (T.V. De Horne) - Titia Lolkema-Mollema en Hanneke Stam (D.L.T.C. - Drachten) met 4-6,6-4,6-2.

HE6 35+: Rudolf Smedinga (D.L.T.C.-Drachten) - Christian Huiberts (L.T.C. Gorredijk) met 3-6,6-4,6-4, GD6: Angela van Teijen+Steven Koerts (T.C. Jubbega/T.C. Lauswolt) - Margriet Zeinstra+René Bergsma (T.V. De Kreilen/D.L.T.C. - Drachten) met 6-4,3-6,6-1. DD6: Maaike Oosterbaan en Liset Sijtema (L.T.C. Gorredijk) - Selma Toker en Epy de Vries (T.V. De Horne) met 7-6,6-4

HD6: Max Dijkstra en Tim Smit (H.T.V. Ten Woude/T.V. Oranjewoud) - Tom Sanders+Geert Zijlstra (T.V. Oranjewoud) met 7-6, 4-6,6-0 DE6: Maud Loupatty (T.C.A. Appelscha) - Margriet Zeinstra (T.V. De Kreilen) met 7-6,6-4. HE6: Klaas Peter Osinga (Bildtse T.C. B.T.C.) - Mart Stroosma (D.L.T.C. - Drachten) met 6-2,6-4. HD5: Jacco Dolman+Harold Meyer (T.C.O. - Oosterwolde) - Bjorn de Roos en Uilke Tjeerdsma (L.T.C. Gorredijk/T.V. De Kreilen) met 6-2,6-0.

HE5: Jacco Dolman (T.C.O. - Oosterwolde) - Marc Ijtsma (T.S.O.) met 6-2,6-0 GD4: Sanne Ijtsma en Gauke-Jan Ijtsma (T.S.O.) - Mare Schijf en Joachim Minnaert (T.C.O. - Oosterwolde) met 7-5,3-6,5-7. DD4: Youri Bokma en Lacme Schoonhoven (T.V. De Molen Leeuwarden) - Nicole Jaspers en Hester Steneker-Groothof (L.T.C. Gorredijk) met 6-4,6-4. HD4:Anne Osinga en Rimmer Osinga (T.C. Veracket/H.T.V. Ten Woude) - Gauke-Jan Ijtsma en Ties Pander (T.S.O.) met 6-2,6-3. HE4: Arjan Dijkema (G.T.V. Van Starkenborgh) - Joachim Minnaert (’t Kyllot) met 6-3,7-6.