Oldtimers en standhouders gezocht voor markt Sumar

SUMAR Tijdens het Weide Sompe Wâldwykein, georganiseeerd door de Centrale As, houden dorpen gelegen aan de Centrale As allerlei activiteiten. En wel op 21 september.

Doarpsbelang Sumar heeft een afwisselend programma met gratis activiteiten voor jong en oud samengesteld. Elf uur wordt de dag, Ûnderweis yn Sumar, met medewerking van Revukoor De Galmjende Lûden, geopend op het Doarpsplein.

Korenmolen de Hoop is deze dag geopend voor bezichtiging, met het meel van de molen worden pannenkoeken en poffertjes gebakken. Een historische bus -en kuiertocht met gids neemt je mee door de geschiedenis van Sumar en langs bezienswaardige plekjes.

Live muziek

Op het Doarpsplein is een hobby –en ambachtenmarkt, waar actief kan worden deelgenomen aan diverse workshops of creatieve uitspattingen. Op het terrein van Rietdekkersbedrijf Jelle Batema vindt een Oldtimershow plaats. Om vijf uur wordt de dag feestelijk afgesloten met live muziek van de band Vreemdt in Dorpshuis De Kamp.

Voor de Oldtimershow en Hobby –en Ambachtenmarkt worden gratis standplaatsen met kraam aangeboden. Opgave of informatie: dorpsvereniging@sumar.nl Facebook Doarpsbelang Sumar of 06-20946732