Na een dnf en een dsq nu de dagzege voor Ulbe Zwaga in de IFKS

Na een dnf en een dsq liet Ulbe Zwaga op de Tsjûkemar bij Echtenerbrug zien mee te kunnen met de besten. Hij pakte de dagzege.

De schipper uit Joure zeilde met de Waaksdom een uitstekende wedstrijd. Al bij het ronden van de eerste ton lag hij vooraan. Hij kon de zege ook wel gebruiken. Eerder deze week moest hij een wedstrijd verlaten nadat een bemanningslid gewond was geraakt. Een dag later werd hij teruggezet in uitslag omdat hij zich niet aan de regels hield. De wedstrijd van dinsdag ging niet door. Dat betekent dat Ulbe Zwaga in drie wedstrijden nog maar een uitslag heeft gezeild.

Achter Zwaga werd Jaap Hofstee (‘t Swartwe Wiif) tweede en Sikke Heerschop (Wylde Wytse) derde.

B-klasse

Sterke Jerke is echt sterk. Pieter Jilles Tjoelker won ook de vierde wedstrijd in de B-klasse. Hem kan promotie en de titel al bijna niet meer ontgaan.

Bij Echtenerbrug pakte hij de vierde dagzege in vier wedstrijden. Met vier keer een 1 op het scoretabel kan hij zich opmaken voor de titel in de B-klasse. Vorig jaar werd hij kampioen in de C-klasse. Ook werd al eens kampioen in de kleine a-klasse.

C-klasse

En dat is drie voor schipper Henk Regts van de Grutte Pieter. In de C-klasse won hij woensdag de inhaalwedstrijd bij Echtenerbrug.

Na vier wedstrijden steken Henk Regts en Harmen Brouwer (De Drie Gebroeders uit Gorredijk) boven de rest uit. Brouwer werd woensdag tweede en staat met een winst, twee tweede plaatsen en een derde plaats tweede in het klassement.

Henk Regts won al drie wedstrijden en werd dinsdag achter Harmen Brouwer tweede.

Lees ook: De klik van twee avonturiers in de IFKS

Kleine a-klasse

Andries Brouwer won wederom in de kleine a-klasse. Het was zijn derde zege in vier wedstrijden. Hij leidt al vanaf de eerste dag het klassement.