Minigolfers uit regio actief op EK minigolf

DRACHTEN Tim de Boer uit Oosterwolde en Jarno Bottenberg uit Drachten waren afgelopen week actief in het Letse Liepāja op het Europees kampioenschap minigolf. Beide spelers komen in de competitie uit voor Minigolfclub Appelscha.

Alle Nederlandse deelnemers eindigden op het individuele kampioenschap bij de beste 32 jongens of 16 beste meisjes, waardoor zij ook mee mochten doen aan het matchplay (knock-out) kampioenschap.

In het Olympic Centre in Liepāja waren vier Nederlandse jeugdspelers actief. Er deden in totaal 55 jongens en 24 meisjes mee aan het EK voor spelers tot 19 jaar.

Na de eerste dag van vier ronden stond Tim op de 14e plaats met 89 slagen en Jarno op plaats 26 met 93 slagen. Ook op de tweede dag werden vier ronden gespeeld. Tim eindigde deze dag met een totaal van 175 op een 13e plaats, Jarno had in totaal 181 slagen nodig en stond daarmee op plaats 22. De derde dag moesten alle spelers één ronde spelen waarna de finaleronde door de beste 15 spelers werd gespeeld. Tim had over de negende ronde 23 slagen nodig. Met dit resultaat plaatste Tim zich voor de finaleronde. Jarno had voor de negende ronde 23 slagen nodig en eindigde daarmee op de 25e plaats. Tim nam het in de finaleronde op tegen twee Duitse tegenstanders. Met een totaalscore over 10 ronden van 219 slagen eindigde Tim op een 13e plaats.

Op het matchplay kampioenschap nam Jarno het in de eerste ronde op tegen een Duitse tegenstander. Hij verloor met 1-4 en was daarmee uitgeschakeld van verdere deelname. Tim moest in de eerste ronde zien te winnen van zijn Russische opponent. Hij deed dit met 4-1. In de 2 e ronde nam Tim het op tegen een Tsjechische tegenstander. Tim wist dit duel niet te winnen. Het Europees Kampioenschap matchplay eindigde voor hem in de achtste finale.