Maxime Oosten: topweekend in Zandvoort

BEETSTERZWAAG Het gaat crescendo met autocoureurs Milan Teekens uit Zoetermeer en zijn teamgenoot Maxime Oosten uit Beetsterzwaag. De twee jonge racers rijden steeds vaker vooraan.

Niet alleen in de Supercar Challenge, waarvan ze dit seizoen de eerste ronde meteen wonnen, maar nu ook in de Mazda MX-5 Cup. Kortgeleden was het raceduo op het circuit van Zandvoort opnieuw succesvol in beide klassen. In de Supercar Challenge werden ze twee keer eerste in de SuperSport 2-klasse. In de Mazda MX-5 Cup werd Maxime vierde en tweede, Milan kwam tot de derde plaats in race één en viel in race twee jammer genoeg uit.

De races in de Supercar Challenge gingen niet één keer, maar twee keer subliem in hun BMW Zilhouette. Maxime: “We hadden er ook echt op gehoopt. Ik vind ook dat we dit een beetje hebben verdiend na paar keer in leidende positie te zijn uitgevallen. We hebben nu een grote voorsprong op de nummer twee in het klassement. Als we in de resterende races niet meer uitvallen, worden we kampioen.”

Pittig

Voor de talentvolle Fries was zijn deelname aan de Mazda MX-5 Cup met zijn vierde en tweede plaats in de Junioren-klasse in de respectievelijke races ook succesvol. De eerste race was pittig, want die werd in de regen verreden. “Dat had ik nog nooit gedaan. Daardoor was ik wat te lief in de beginfase en zijn veel auto’s me voorbijgegaan. Dat was natuurlijk niet wat we wilden, maar daar heb ik veel van geleerd.”

Terugblikkend op het seizoen, zijn ze allebei tevreden over de ontwikkeling die ze als rijder tot dusver hebben doorgemaakt. Maxime: “We hebben allebei grote stappen gemaakt in het rijden. In het begin moesten we wennen aan de lagere snelheid van de Mazda omdat we in november waren begonnen in een Porsche en een BMW E36. Als je dan in een auto stapt met veel minder vermogen moet je veel netter rijden. Het is compleet anders. Nu gaat het overstappen van de ene naar de andere auto gemakkelijk.”