Edwin Fennema uit Drachten kanshebber op eretitel Mooiste Truck van Nederland

DRACHTEN De vrachtwagen van de Drachtster chauffeur Edwin Fennema maakt komend weekend kans om in Assen verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland tijdens het Truckstar Festival.

Tijdens het Truckstar Festival, dit jaar 27 en 28 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2.200 vrachtwagens.

De 24 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Alle auto’s zijn werkauto’s waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname aan deze verkiezing. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

De auto van vrachtwagenchauffeur/transportondernemer Edwin Fennema uit Drachten neemt deel in de categorie losgestort vervoer. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in die categorie en op de algehele overwinning.