Hynstedagen in beeld

SUMARREHEIDE Al 21 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân. Drie dagen lang trokken de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp veel deelnemers en publiek.

De Hynstedagen kenden weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en shows.

Ruim 500 paarden streden om ruim 10.000 euro aan prijzengeld. Donderdag was erde dressuur. Vrijdag t een gevarieerd programma met het keuren van Friese paarden en veulens. Na het ochtendprogramma volgt de ponykeuringen/rubrieken en vervolgens het avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen Hackney’s en Taveno tuigpaarden en een prachtige show van het Z-Friezenteam Groningen uit Tolbert.

Zaterdag was de slotdag, in het teken van de Friese tuigpaarden met het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en -regionaal. En voor bestuurslid Sijtze de Boer was er een extra feestelijke happening, hij werd koninklijk onderscheiden (zie elders op deze site). Foto’s (van vrijdag): Germ Geersing.