Duurzame oplossing voor vlaggen Nij Smellinghe

DRACHTEN X wat Oars, een dagbestedingslocatie van Talant, maakt van de oude vlaggen van Nij Smellinghe handige boodschappentassen.

“Weggooien vinden we zonde. Op deze manier krijgen de vlaggen een mooie nieuwe bestemming”, vertelt communicatieadviseur Judith Velting van ziekenhuis Nij Smellinghe.

Door aanpassingen in de huisstijl werden de oude vlaggen van het ziekenhuis overbodig. De naaisters van X wat Oars weten er wel raad mee. Begeleidster Marit Hagen bedacht een mooi patroon, waardoor er in totaal circa 200 tassen gemaakt kunnen worden. Geen enkele tas is hetzelfde. De tassen zijn vooral blauw van kleur, maar op elke tas is ook een detail van het logo te herkennen.

“Het is erg leuk om te doen”, vindt Zwanetta één van de makers van de tassen . Gedreven laat ze de stof onder de naaimachine glijden. X wat Oars is erg blij met deze opdracht. “We vinden het erg leuk om iets voor een klant te maken”, geeft Marit aan. “Ook is het mooi dat vlaggen zo een tweede bestemming krijgen.” Nij Smellinghe gaat de tassen weggeven als relatiegeschenk. Op de foto tonen Zwanetta van der Velde en Hanneke Pitstra met gepaste trots de eigengemaakte tassen.