TSO breidt aanbod uit met Padel, voet-, korf- en volleybal en klimwand

SURHUISTERVEEN - Op de Padelbanen van TSO worden vrijdagavond de eerste demonstratiewedstrijd gehouden voor iedereen die interesse heeft in deze nieuwe tak van sport.

Daarmee komt een einde aan een intensieve voorbereiding van bijna twee jaar. Een aantal weken terug is het startsein gegeven voor de aanleg van de twee padelbanen en een multifunctionele playground bij tennisvereniging TSO Surhuisterveen. Hiermee heeft de vereniging de primeur in Noordoost Friesland.

Open

De Padelbanen passen in de visie van het bestuur van TSO om de tennisclub te transformeren naar een zogenaamde ‘Open Tennisvereniging, een plek waar niet alleen leden gebruik maken van de tennisbaan, maar ook andere partijen. Vorig jaar zomer zijn met diverse partijen gesprekken gevoerd en de plannen van de tennisvereniging bleken te voorzien in een behoefte. Inmiddels is met 6 partijen binnen de gemeente afgesproken samen te werken.

De padelbanen moeten ook zorgen dat ouderen meer in beweging komen. Uit ervaring is gebleken dat padel een sport is die door ouderen snel is aan te leren en ook goed is te beoefenen. Padel, een zeer sterk groeiende sport in Nederland, kent zijn oorsprong in Zuid Europa, Spanje en Portugal. De banen zijn uitermate geschikt voor de seniore speler, maar bieden ook voor de jeugd een sportieve uitdaging.

Kruising

Het spel lijkt een kruising van tennis en squash en wordt gespeeld op een veld van 10 bij 20 meter met rondom een glazen wand. Het spel wordt gespeeld als dubbelspel met een (zachtere) tennisbal en een speciaal bat. Omdat de bat vrij kort is heeft men meer gevoel in het slaan. De bal mag via de wand worden gespeeld, wat voor extra dynamiek zorgt. De puntentelling is gelijk aan die van tennis.

Daarnaast investeert TSO ook in de aanleg van een multifunctionele playground. Op deze playground is het mogelijk om sporten als minitennis, korfbal, voetbal en volleybal te beoefenen. Ook ligt het in de bedoeling een klimwand te realiseren.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via de website www.tsotennis.nl