Rondleiding door de Tropische Kas te Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG In de Tropische Kas te Beetsterzwaag is zondag 28 juli vanaf 13 uur een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie.

Tijdens de rondleiding krijgen de deelnemers toelichting en anekdotes te horen over de tropische en historische bijzonderheden die het kassencomplex rijk is. De borders staan prachtig in bloei. Voor wie van kleur houdt, is dit een streling voor het oog: aan de zuidkant van de groene strook is de border rood/geel en aan de noordkant zijn bloemen met de kleuren paars/wit/roze.

De citruscollectie hangt vol met appeltjes van oranje en groene sucade. In de Tropische Kas bloeien het hele jaar door planten. Momenteel hangt aan de bananenboom een prachtige tros bananen.

Tevens is een bijzondere cactusverzameling.

Het historische kassencomplex van De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje waar u na afloop van de rondleiding kunt genieten van een kop koffie of thee, napratend met de gastvrouwen die ieder weekend aanwezig zijn van 14.00 tot 17.00 uur om bezoekers te ontvangen.

In de maanden juni, juli en augustus is ook donderdag en vrijdag een gastvrouw aanwezig op het complex die bezoekers welkom heet.