Zomers programma bij kinderboerderij Drachten

Tijdens de zomerperiode organiseert kinderboerderij De Naturij in Drachten een drietal activiteiten.

Maandag 29 juli is er een reptielendag. Repticura uit Leeuwarden staat deze maandag in het NME op De Naturij, dat is achterin het restaurant. Deze reptielenshop neemt veel handtamme reptielen mee waaronder baardagamen, wurgslangen, vogelspinnen, schildpadden, duizendpoten, reuzenslakken en leguanen. die je gewoon (en veilig) mag aanraken en zelfs mee op de foto mag!

In de speelhal worden kinderen gratis geschminkt als reptiel. Voor wie de reptielen maar eng vindt, zijn er ook nog eigen boerderijdieren om te aaien en te bewonderen. Normale entree is deze dag van toepassing, mensen met geldige jaarpas mogen gratis naar binnen.

Vaarshow

Zondag 4 augustus organiseert MMF (Multi Modelbouwgroep Fryslân) vanaf 10.00 uur diverse vaardemonstraties in de grote vijver naast de konijnenburcht zoals baggeren en slepen, is er een schip-in-brand-demo, en kunnen mensen kijken naar een miniatuur-helikopterlanding, miniatuurtreintjes en miniatuurlandbouwwerktuigen.

Alles is onder voorbehoud van aanwezigheid en werking van materiaal. De reguliere entree is van toepassing, gratis toegang voor mensen met geldige jaarpas.Een dag later op maandag is er nog een waterspektakel. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er diverse opblaasobjecten aanwezig op de Naturij. Ook hier is de reguliere entree van toepassing, er geen extra kosten voor deelname aan het waterspektakel. Tip: trek el je zwemkleding alvast aan en neem een handdoek en droge kleding mee!Meer info op www.naturij.nl.