Golfende grootvaders gul voor manege

BEETSTERZWAAG Op de golfbaan van Lauswolt is onlangs de regiofinale gespeeld van de Old Grand Dad Club.

De Old Grand Dad Club is, zoals de naam al zegt, een club van golfende grootvaders, die als doel heeft via hun wedstrijden geld bij elkaar te brengen om het bedrijven van sport door jeugd met een beperking te stimuleren. Zo werd vorig jaar meer dan € 140.000 uitgekeerd aan enige tientallen organisaties die actief zijn in de sport voor gehandicapte kinderen.

Tijdens de regiofinale op Lauswolt streden 92 opa’s van 19 noordelijke en oostelijke golfclubs om een aantal plaatsen in de landelijke finale. Mede dankzij goed golfweer en de prachtige baan van Lauswolt werd het een geslaagde dag, met als hoogtepunt de uitreiking van een cheque van 5.000 euro aan twee leden van het bestuur van de stichting Manege “Onder de Linde” in Beetsterzwaag.

Bij deze manege kunnen kinderen met een enkelvoudige of meervoudige beperking therapeutisch en recreatief paardrijden. Daarvoor zijn zeer betrouwbare paarden nodig die niet gemakkelijk te vinden zijn. Dankzij de gift van de Old Grand Dad Club kan weer zo’n paard worden aangeschaft, samen met een aangepast zadel.