CMV Crescendo onder dak

DRACHTEN CMV Crescendo Drachten heeft sinds kort een nieuwe repetitieruimte. En wel in het kerkgebouw van de Christian Fellowship Drachten.

In september 2018 werd bekend dat Crescendo noodgedwongen op zoek moest naar een nieuwe ruimte. Dat een muziekverenging als Crescendo qua aantal leden, akoestiek en opslagruimte niet eenvoudig een geschikte repetitieruimte kan vinden is gebleken.

Na een oproep in diverse media heeft Crescendo veel positieve reacties ontvangen van verenigingen, kerken, scholen en instanties waarin aanbiedingen werden gedaan het huisvestingsprobleem op te lossen of hiervoor waardevolle tips werden gegeven.

Crescendo is dolgelukkig dat Christian Fellowship Drachten eind 2018 naar aanleiding van een oproep in de Drachtster Courant een uitnodiging heeft gestuurd voor een overleg om eens te komen praten of het kerkgebouw aan de Torenstraat 18 in Drachten ook een geschikte repetitieruimte zou zijn.

Wil

Al snel werd duidelijk dat er van beide kanten een sterke wil was samen het huisvestingsprobleem van Crescendo op te willen lossen wat resulteerde dat Crescendo vanaf begin februari 2019 repeteert in het kerkgebouw aan de Torenstraat. Na een proefperiode van 4 maanden zijn beide partijenzo tevreden over de samenwerking dat zij een contract voor onbepaalde tijd zijn aangegaan.

De ruimte is niet nieuw voor Crescendo, het is in de historie van de vereniging de vierde keer dat zij in het kerkgebouw gaat repeteren. Crescendo is niet minder blij dat er na jaren van onzekerheid een structurele oplossing is gevonden voor huisvestingsprobleem en zijn zij de Christian Fellowship Drachten ontzettend dankbaar voor haar medewerking hierin.

Crescendo is nog wel op zoek naar een opslagruimte voor een aantal van haar spullen (o.a. podiumplaten). Wie iets weet (ongeveer 15 vierkante meter) kan mailen naar info@crescendodrachten.nl