Portret van Drachten: Nguyen Hue

DRACHTEN Jeffrey Wakano maakt het Portet van Drachten (binnenkort in boekvorm en ook te vinden op wakenco.com). Deze week Nguyen Hue (42) uit Drachten.

Terwijl we het portret van Gorredijk maken, komen we iemand tegen die in Drachten woont, maar duidelijk hier altijd werkt. Dit is Nguyen Hue, ze is 42 jaar oud en staat met haar loempia kraam geregeld in Gorredijk.

Wat maakt u gelukkig?

“Van mooi weer, een beetje kou, niet te veel warm. Ongeveer 15 graden, alleen 15 graden voor mij leuk! Maar deze wind maakt me niet blij, verschrikkelijk deze weer. Er is ook bijna niemand op straat.”

U werkt bij deze loempia kraam?

“Ja, deze is van mij. Ik doe dit ongeveer zes jaar. Ik ben getrouwd in Nederland, mijn man woont hier ook, maar hij is vietnamees. En mijn broer doet dit werk ook.”

Wat is het mooiste dat u ooit beleefd heeft?

“Nee, nee, nee. Beetje moeilijk! Eigenlijk van alles, ik vind meerdere dingen mooi. – ze denkt even na. – voor mij koken! Ja! Dat vind ik echt een mooi moment.”

Daar is uw man ook blij mee zeker?

“Ja! Hahah, ik heb ook twee kinderen, twee dochters. De oudste is 19 en de jongste is 16. De oudste leert voor docent, en ik heb heel veel leren van haar.”

Dus ze leert u dingen?

“Ja! En de jongste dochter doet opleiding van koken. Die gaat werken bij de restaurants, en nu werkt ze ook, dan soms in de keuken en soms bij de tafels, allebei.”