Film ‘Van Ganzenveer tot Smartphone’

DRACHTEN In Poppodium Iduna was maandag de officiële lancering van de Youtube film “Van Ganzenveer tot Smartphone”.

Aanvakelijk was de presentatie op 17 juni gepland, maar door droevige omstandigheden moest die orden uitgesteld. Die datum was er een speciaal jubileum: iedereen kan al 12,5 jaar YouTube filmpjes bekijken op smartphones. Dit is best uniek en sluit naadloos aan op het thema van dit culture project van de gemeente Smallingerland.

De YouTube film is geproduceerd door de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten) in het kader van het culturele jaar in Smallingerland met het thema "Van Ganzenveer tot Smartphone". Crew van PPDtv en acteurs laten in deze ludieke film de ontwikkeling van de media, door de jaren heen, zien. Alle dorpen in Smallingerland zijn bezocht.

In aanwezigheid van wethouder Marjan Sijperda, leden van Smelne’s Erfskip, de acteurs en leerlingen van de groepen 7 en 8 van obs De Bolder werd de film vertoond op een groot tv scherm. De band Fisk & the Stereo Machine verzorgde een spetterend optreden. Het optreden werd natuurlijk gefilmd door de filmcrew van PPDtv en de leerlingen op hun mobiele Smartphones. Een geslaagde en interactieve avond. Voor de film zie https://www.youtube.com/watch?v=g7hsH11WipA