NATUURFOTOGRAFIE VOOR JEUGD IN HET WIKELSLÂN (8+)

Earnewâld – It Fryske Gea houdt woensdag 17 juli van 10.00 tot 12.00 uur een fotoworkshop voor de jeugd.

Buitenspelen is gezond en extra leuk als je er ook nog wat van leert. Juist daarom organiseert It Fryske Gea speciaal voor jonge fotografen tussen de 8 en 14 jaar deze fotoworkshop. De deekbeners gaan er al wandelend op uit en ontdekken de natuur vanachter een cameralens. De natuurgids én fotograaf kennen het Wikelslân op hun duim en vertellen hierover dan ook graag. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/natuurfotografie-jeugd of 0511 – 53 96 18.

Dit natuurgebied is onderdeel van het uitgestrekte Nationaal Park De Alde Feanen niet ver van Leeuwarden en biedt volop materiaal voor topfotografen in de dop. De gidsen leren de kids eens écht goed naar planten, dieren en landschappen te kijken en deze op creatieve wijze vast te leggen. Uiteraard zorgen zij voor de mooiste plekjes met fotogenieke punten in het gebied.

Spelen met weerspiegeling, reflectie en tegenlicht wordt zo nog leuker. Met de camera in de aanslag en de laarzen aan, nemen we alles onder de loep. In de Alde Feanen leven tussen de 150 en 200 reeën, dus een grote kans dat ze voor de lens poseren.