Van Doesburg-Rinsemahuis 'House of the day'

Drachten - Vanaf juli 2019 wordt het Van Doesburg-Rinsemahuis-arrangement uitgebreid met een extra rondleiding.

Museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis is door de internationale website Iconic Houses uitgeroepen door ‘House of the Day (10 juli)’. Op de website staan allerlei iconische (museum)woningen vermeld over de hele wereld, waaronder de Kubuswoningen in Rotterdam, maar ook El Capricho de Gaudí in Spanje en het huis van Edvard Munch in Noorwegen. De website maakt een selectie van bijzondere woningen die ze met de titel ‘House of the day’ onder de aandacht willen brengen van een internationaal publiek.

Naast een uitgebreid arrangement, kan vanaf deze maand gekozen worden voor een meer beperkte versie waarin bezoekers naast de documentaire Krabben aan verf, alleen een rondleiding door de museumwoning krijgen. Voor € 10,- kunnen bezoekers van dit arrangement gebruik maken. Beide arrangementen, zowel de uitgebreide versie als de minder uitgebreide versie, vinden iedere vrijdag- en zondagmiddag plaats. Aanmelden kan telefonisch of per mail.

Over het Van Doesburg-Rinsemahuis

Het Van Doesburg-Rinsemahuis is hét nieuwe Stijlicoon van het Noorden. Het is de eerste grote opdracht over kleur in architectuur die voorman van De Stijl, Theo van Doesburg, kreeg. In Drachten kreeg Theo van Doesburg in 1921 de mogelijkheid zijn ideeën over kleur in architectuur op monumentale schaal toe te passen. De woning is na uitvoerige kleur- en bouwhistorische onderzoeken, zowel van binnen als van buiten volgens het oorspronkelijke gedachtengoed van Van Doesburg teruggebracht.

Kijk voor meer informatie op www.museumdrachten.nl.