Opening tentoonstelling Margreet Boonstra

Drachten - In het hoofdkantoor van de Rabobank Drachten Noordoost Friesland aan de Lavendelheide in Drachten is maandagochtend de tentoonstelling Margreet Boonstra geopend.

Directievoorzitter Rabobank Drachten Noordoost Friesland Durk Mous deed het openingswoord en gaf hierbij een korte inleiding over de culturele samenwerking tussen de Rabobank en Museum Dr8888. Ook beeldend kunstenaar Margreet Boonstra kwam aan het woord. Zij gaf een korte toelichting over hoe zij te werk gaat en wat het en plein air schilderen inhoudt. Na de opening heeft zij bij een aantal schilderijen een korte toelichting gegeven voor de aanwezigen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling Margreet Boonstra is nog tot en met 13 januari 2020 te zien. De tentoonstelling geeft met circa tien werken van Margreet Boonstra (1967) een mooi beeld van de topografische atlas van Drachten e.o. Ook in Museum Dr8888 hangt een aantal werken van haar hand. Boonstra woont en werkt sinds enige jaren in Drachten en maakt haar werken op locatie, dat wil zeggen dat de kunstenares er met haar materialen op uit trekt om in de natuur haar doeken te schilderen.

Samenwerking

De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van een duurzame en culturele samenwerking tussen Museum Dr8888 en Rabobank Drachten Noordoost Friesland. Rabobank Drachten Noordoost Friesland is partner van Museum Dr8888. Met deze samenwerking stimuleert en ondersteunt de Rabobank het maatschappelijk, cultureel en economisch klimaat in Drachten en omgeving.