CdK lovend over meubelfabriek Westra

BURGUM Commissaris van de Koning Arno Brok heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan de enige meubelfabriek van Friesland in Burgum.

Brok werd ontvangen door burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel en het echtpaar Westra. Wat volgde was een ontvangst van mede-eigenaar Brinkman en familieleden van de eigenaren van Meubelfabriek Westra.

Er werden geanimeerde gesprekken gevoerd over het ontstaan van het bedrijf in Burgum en de toekomstvisie van het bedrijf. De vele facetten als duurzaam werken en vooral ook sociaal duurzaam werken sprak de Commissaris aan.

Opening

Aansluitend was er de officiële opening van de geheel nieuwe showroom en compleet gemoderniseerde meubelfabriek. Een rondleiding door de unieke showroom waar vele meubels uit de collectie van Westra staan opgesteld op een rode loper en het bijzonder grote raam van 11 meter waardoor de klant direct een kijkje kan nemen in de keuken van het bedrijf de fabriek. Waar de werknemers vele meubels maken van ruwe plank tot het eindproduct.

Het programma ging door met een rondleiding door de enige meubelfabriek van Noord-Nederland waar dagelijks met massief hout word gewerkt. Brok was zeer onder de indruk van het ambachtelijke vakwerk, waarbij houten tafels en kasten worden gemaakt, van de werkwijze waarop het bedrijf met mensen werkt met een beperking en van de visie van duurzaam werken: van led-verlichting tot het circulaire ondernemen van het hergebruik van afvalhout.

Het bezoek werd afgesloten door Brok samen met de burgemeester met een gesprek met de vele werknemers die werkzaam zijn in het bedrijf een bedrijfsfoto samen met alle werknemers.Meer info: www.meubelfabriekwestra.nl