Sanne Haakma behaalt Dangraad Taekwon-Do

Houtigehage - Sanne Haakma Houtigehage heeft dit weekend examen gedaan voor de tweede Dangraad van Taekwan-do.

Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 was het jaarlijkse UTI Taekwon-Do weekend te Valkenswaard. Dit jaar waren bijna 40 internationale leraren en Taekwon-Do leerlingen aanwezig. Tijdens dit traditionele Taekwon-Do weekend wordt veel op techniek getraind en kan er op de laatste dag een Dangraad examen worden afgelegd. Acht kandidaten hebben examen gedaan als afsluiting van dit jaarlijkse zomerkamp.

Negen leden van Taekwon-Do Art of Defence waren aanwezig op dit weekend, waaronder een viertal die examen gingen doen. Dit waren Hidde Spinder (Surhuisterveen) voor de zwarte band (eerste Dangraad), Sanne Haakma (Houtigehage), Wietse Jagersma (Drogeham) en Lisanne Ophuis (Harkema) voor de tweede Dangraad (een niveau hoger dan de zwarte band). Het was een zwaar trainingsweekend door de tropische temperaturen, waarbij gewoon buiten werd getraind in de ochtend en ’s middags in de zaal vanwege de hoge temperatuur). Er werd hard getraind, vooral voor de eerdergenoemden werden de puntjes op de i gezet om het examen tot een goed einde te kunnen brengen.

Na de tweede trainingsdag na de ochtendtraining en lunch was daar dan eindelijk het examen en na twee uur was de uitslag snel bekend. Alle kandidaten van Art of Defence waren met goede cijfers geslaagd. Grootmeester Karel van Orsouw complimenteerde hun, en de leraren van Taekwon-Do Art of Defence, met de uitvoering van de Taekwon-Do oefenvormen, hun kracht en vooral ook hun hoge niveau van Taekwon-Do technieken. Hij reikte hun de diploma's uit en daarna begonnen de vele felicitaties van de trotse hoofdleraar Sytze van der Meer en vele aanwezige familieleden, gevolgd door de foto’s van alle kandidaten en Taekwon-Do meesters (zie hieronder). Dagmar de Vries (reeds 2e Dangraad) werd gefeliciteerd met het behalen van haar diploma Hoofdleraar UTI Taekwon-Do, wat ze behaalde door een heel seizoen de lerarenopleiding te volgen, diverse lessen te geven tijdens centrale trainingen en als kers op de taart les te geven aan een internationaal gezelschap tijdens dit trainingsweekend.

Hieronder de foto's van de geslaagden.