Het portret van Gorredijk

GORREDIJK Jeffrey Wakano maakt het Portet van Gorredijk (binnenkort in boekvorm en ook te vinden op wakenco.com). Deze week ontmoet hij Jikke (17) uit Luxwoude.

Dit is Jikke, ik kom haar tegen bij Rinsma, en ze is aan het werk dus we moeten het kort houden, sterker nog, tijdens het interview blijft de telefoon overgaan. Wat maakt deze bezige jongedame van 17 uit Luxwoude gelukkig?

Laten we het haar maar vragen: “Mijn familie. Daar ben ik heel blij mee ja, ik heb drie zussen en die hebben ook alweer kinderen. Mijn ene zus heeft net een tweeling gekregen en de andere had al een kindje. Dus ja, dat maakt me heel gelukkig.”

Je bent nu aan het werk, waar werk je en wat moet je doen?

“Ik werk bij de Rinsma, in het magazijn. Je hebt hier de Rinsma, de heren van Rinsma en de vrouwen van Rinsma. Ik werk er nu pas een jaar, maar ik zou het wel heel leuk vinden om hier te blijven, en eventueel nog op te groeien en dan naar de winkel, dat zou ik wel heel leuk vinden.”

„Wat ik nu doe is in het magazijn werken, zoals nu word ik gebeld, door de winkel. En dan moet ik kleding vanuit het magazijn naar de winkel brengen. Bijvoorbeeld maat M is uitverkocht in de winkel, en dan moet ik die naar de winkel toe brengen. Dus stel iemand is aan het zoeken, en bijvoorbeeld deze broek hangt daar, maar er hangt geen M, dan worden ze gebeld in het magazijn, en dan moet ik het er heen brengen. Dus broeken, shirtjes en al die dingen. Maar het is er heel gezellig.”

Als je iets in je leven zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn?

“Nou, ik heb nu mijn opleiding, daar ben ik mee opgehouden, maar dat had ik liever wel in één keer direct goed gedaan. Het was alleen niet echt mijn ding, ik deed verzorgende IG, en in de mode, daar mee bezig zijn vind ik veel leuker.”

Wat is iets dat je graag doet?

“Feesten, van die feesttenten, ik ga vanavond ook weer op stap.”

En toen moest ze snel weer aan het werk, je kunt de heren van Rinsma natuurlijk niet te lang laten wachten.