Tentoonstelling met werk Margreet Boonstra in de Rabobank Drachten Noordoost Friesland

Drachten - In het hoofdkantoor van Rabobank Drachten Noordoost Friesland is van 2 juli tot en met 13 januari 2020 de tentoonstelling Margreet Boonstra te zien.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van een duurzame en culturele samenwerking tussen Museum Dr8888 en de Rabobank. De tentoonstelling geeft met circa tien werken van kunstenaar Margreet Boonstra een mooi beeld van de topografische atlas van Drachten e.o.

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling Margreet Boonstra sluit goed aan op de tentoonstelling Iconen van het Noorden die tot het najaar te zien is in Museum Dr8888. Hierin legt het museum de nadruk op parels uit onze eigen collectie, met bovendien speciale aandacht voor de topografische atlas.

Over Margreet Boonstra

Margreet Boonstra (1967) woont en werkt sinds enige jaren in Buitenstvallaat - Drachten, Friesland. De werken worden gemaakt op locatie, dat wil zeggen dat de kunstenares er met haar materialen op uit trekt om in de natuur en plein air haar doeken te schilderen. In alle jaargetijden en weersomstandigheden. Dankzij deze werkwijze houdt het geschilderde landschap zijn spontaniteit en kracht. Het handschrift van de schilderes is direct, gevoelig en duidelijk herkenbaar. Het materiaal is olieverf op doek of paneel. In de schilderijen is de passie voor het landschap in alle verschijningsvormen te herkennen.

Samenwerking Rabobank en Museum Dr8888

Rabobank Drachten Noordoost Friesland is partner van Museum Dr8888. Met deze samenwerking stimuleert en ondersteunt de Rabobank het maatschappelijk, cultureel en economisch klimaat in Drachten en omgeving. Museum Dr8888 is zeer verheugd dat de Rabobank het tentoonstellingsbeleid van het museum op deze manier mede mogelijk maakt. Bovendien maakt deze ondersteuning het mogelijk om educatieve activiteiten en participatieprojecten in de regio te organiseren.