Uitverkocht jubileumconcert Berkoper Popkoor

Oldeberkoop - Het Berkoper Popkoor vierde zaterdag 22 juni in een volle zaal van theatercafé Le Brocope in Oldeberkoop haar jubileum met een zonovergoten concert.

Het concert droeg de naam Let the sun shine en dat deed het koor ook met haar prachtige outfit van zonnige kleuren. Op de locatie waar het koor 15 jaar geleden haar eerste concert gaf, werd het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerd programma. Onder leiding van dirigent Lars Mulder bracht het koor een groot aantal nummers ten gehore, zowel Nederlands- als Engelstalig, uptempo nummers afgewisseld met meer ingetogen songs en oude en meer recente nummers. Veel van de songs gingen gepaard met een sprankelende choreografie, waardoor het concert niet alleen leuk was om naar te luisteren maar ook een lust voor het oog was.

Een aantal choreografieën is de afgelopen maanden ingestudeerd onder leiding van koorregisseur Alinda Talsma. Het prachtige Hallelujah van Leonard Cohen werd mede dankzij de choreografie een heel bijzondere uitvoering. Dat gold ook voor Proud Mary van Ike and Tina Turner; het publiek zong en danste spontaan met het koor mee. De eigen band, bestaande uit een percussionist, gitarist en basgitarist, is van toegevoegde waarde; samen met het koor zorgde zij voor een swingend geheel.

Dat bleek ook weer bij het nummer Iedereen is van de wereld van The Scene waarbij het publiek weer volop meedeed. Dirigent Lars Mulder begeleidde het koor op keyboard en piano en speelde solo het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence.

Voorzitter Elsbeth Schoonhoven: „We kijken terug op een zeer geslaagd jubileumconcert waar we dan ook nog lang van na zullen genieten. In september gaat het koor weer van start na een welverdiende vakantie en dan kunnen ook nieuwe mannelijke koorleden zich weer melden voor een proefrepetitie.”