De Wiekslag loopt voor nieuw plein

DRACHTEN Jenaplanschool De Wiekslag is een Gezonde School. Zij heeft hiervoor drie certificaten in haar bezit: Sport en bewegen, Voeding en Sociale Veiligheid en Welbevinden.

Dat de school veel doet aan sport en bewegen en dat de kinderen van De Wiekslag dat heel goed kunnen, bleek wel uit het feit dat de kinderen een fantastische sponsorloop hebben gelopen. Vrijdag hebben alle kinderen van De Wiekslag vijftien minuten lang rondjes om de vijver naast de school gelopen, om maar zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen voor het herinrichten van het plein.

Met hun sponsorkaart hebben ze aan hun familie, buren en kennissen gevraagd of zij een bedrag per gelopen rondje wilden sponsoren. Dit hebben de kinderen geweldig gedaan. Met hun sportieve inzet en fantastisch uithoudingsvermogen hebben ze liefst, onder flinke aanmoediging van ouders, kinderen en leerkrachten, 2579 euro bij elkaar gerend. Daarbij was het ook nog eens perfect weer voor de sponsorloop; het was droog, de zon scheen en het waaide een beetje.

Met het ingezamelde geld gaat de pleincommissie zich verder verdiepen in het herinrichten van het schoolplein, waarbij het de bedoeling is dat het schoolplein ‘groener’ zal worden. (Foto’s Mardineke Kuiper.)