Richie Azombo wint ook de 33e Leijenloop

Opeinde - In een ochtend gevuld met regen werd de organisatie van de 33e leijenloop uitgedaagd in het programma.

Een wandeltocht en kletsnatte kidsrun werden in deze omstandigheden afgelegd. Om 14.00 uur waren de laatste druppels gevallen en konden de drie wedstrijdlopen onder droge en prima loopcondities afgelegd worden.

Voor het tweede jaar op rij was het Richie Azombo die van meet af aan wegspurte. De spanning liep alleen bij de brug in Eastermar nog wat op, maar die was net op tijd weer vrij voor de snelle loper uit Heerenveen. Met een scherpe tijd van 1:13:18 was hij de concurrentie ver voor. Bij de dames was Christien de Graaff de snelste door net binnen 2 uur de halve marathon te volbrengen.

De 12 km werden gewonnen door Erik Deenen en Rianne Harmsen de Boer. Voor Deenen een grote verbetering van zijn tijd uit 2014 en voor vaste Leijenloopster Harmsen de Boer de zoveelste overwinning op rij in Opeinde.

Bij de 5,2 km heren moest een eindsprint de zege bepalen. Het was Jurre v.d. Vaart die zijn directe concurrent een tel voorbleef op 19.27. Gaby Gabray had een groter verschil te pakken door binnen 24 minuten de korte afstand te volbrengen.

Ondanks het mindere weerbeeld kan de organisatie terugkijken op een prima 33e editie van de Leijenloop. Alle uitslagen en foto’s zijn terug te vinden op www.leijenloop.nl.