49e Concours Hippique Gorredijk

Gorredijk - In Gorredijk is voor de 49e keer Concours Hippique Gorredijk gehouden.

Een gevarieerd programma voor ruiters en amazones van alle niveaus in diverse disciplines.

Vrijdagavond is gestart met dressuur voor paarden. Er is voor dressuurcombinaties een selectiewedstrijd voor de Fryslân Competitie en voor Friese paarden de KFPS Alrako selectiewedstrijd. Deze selectiewedstrijden worden zaterdag vervolgd. Vrijdagavond zijn na het succes van vorig jaar ook weer menrubrieken. Menners met Friese paarden kunnen deelnemen aan de KFPS Horses to Fly mencompetitie.

Zaterdag is naast de reguliere dressuurrubrieken tot op het allerhoogste niveau dressuur gereden in de zogenoemde subtop wedstrijden. Natuurlijk maken de springruiters weer een spannende strijd van in de springbaan op het hoofdterrein.

Het hoogtepunt zaterdag is de show van dameszadelclub Fleurop. Rond het middaguur geven zij een show met elegant geklede dames, gezeten in dameszadels, op Friese paarden. Deze show is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Fryslân.

Zondag zijn de kinderen met hun pony’s de strijd aan gegaan in het dressuur, springen, bestgaande rijpony en natuurlijk de Bixie.

Foto’s Henk Stoelwinder