Judo Kings derde van Nederland

Drachten Afgelopen zaterdag werd in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap teams georganiseerd, de Kings hadden samen met TRJ drie teams gekwalificeerd voor dit nationale kampioenschap.

De jongens -12 en meisjes -12 en de meisjes 15 mochten strijden voor het ere metaal. Het jongens team -12 bestond uit Kris Postma uit de Westereen, Friso Elzinga uit Munein, Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward, Geert van der Veen uit Noord Burgum, Marijn Willems van TRJ, Alexander Cristov van TRJ, Joas Jongmsa van Oord, Jurre Steenge en Maarten Brinker uit Gorredijk.

Zij verloren de eerste ronde van het sterke team van Top Judo Amsterdam, vervolgens wonnen ze van SJO uit Overijssel, een combinatie team uit Noord Holland, van Top Judo Amsterdam, zij hadden namelijk in de kwart finale verloren, waarna de jongens -12 van de Judo Kings voor het brons tegen Bushi Arnhem moesten, deze partij was erg spannend maar werd gewonnen met 3 - 2 en dus wonnen de jongens -12 het ere metaal.

De meiden -12 wonnen van Hercules uit Limburg, vervolgens van Top Judo Amsterdam en verloren de halve finale van team Veendam. Om het brons mochten ze toen tegen Judo Yushi uit Noord-Holland, deze ging helaas nipt verloren. De meisjes -15 waren ook erg goed. Zij wonnen van Judo Yushi uit Noord-Holland, maar verloren helaas na een spannende partij van het judoteam uit Nijmegen. In de herkansing wisten de dames te winnen van het team van Shogonai uit Flevoland, van Buel Sports uit Noord Brabant, maar verloren helaas van SJO uit Overijssel om het brons.

Voor de Judo Kings is het resultaat geweldig, drie teams horen bij de beste vijf teams uit Nederland.