Challenge Ball rolt naar Philips

Drachten - Onlangs is de Challenge Ball van Stichting Present Smallingerland verder gerold van Xpressive kappers naar Philips.

Door middel van de bal worden bedrijven uitgedaagd om zich maatschappelijk in te gaan zetten in Smallingerland. Via Present Smallingerland gaan ze aan de slag. Beide ondernemers hebben de uitdaging al omgezet in concrete plannen, Xpressive kappers gaat een verwen/beauty-ochtend geven bij cliënten van Talant. Een enthousiast team van Philips Drachten is aan het schilderen geweest bij een alleenstaande mevrouw. Philips heeft in samenwerking met Present Smallingerland alweer nieuwe klussen gepland.

Present Smallingerland heeft een beweging op gang gebracht bij bedrijven: ondernemers dagen elkaar uit om in actie te komen op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Dit wordt zichtbaar door de reusachtige Challenge Ball die van ondernemer naar ondernemer rolt. Philips is het zevende bedrijf dat meedoet aan de Challenge Ball.

Present Smallingerland begeleidt en faciliteert de inzet van de groepen en koppelt deze aan hulpvragers die aangemeld zijn door maatschappelijke organisaties. Zo weten de deelnemers zeker dat de hulp op de juiste plek terecht komt. Bedrijven geven de namen en de vaardigheden door van de werknemers en de dag waarop ze zich willen inzetten, Present faciliteert vervolgens de inzet van de werknemers i.s.m. hulpverleners in Drachten e.o.

Stichting Present: een brug tussen mensen

Stichting Present Smallingerland is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, scholen, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren. Als makelaar in sociale betrokkenheid begeleidt Present groepen burgers bij een zinvolle en goed bestede actie. Vrijwillig en op projectbasis kunnen de groepen zich inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Zo bouwt Stichting Present een brug tussen mensen.

Meer info op de website van Present Smallingerland: www.presentsmallingerland.nl.