Zonnepanelen op sedumdak van CBS De Opdracht

Ureterp - CBS De Opdracht in Ureterp heeft 158 zonnepanelen laten plaatsen en dat is reden voor feest. Dinsdagmiddag 18 juni worden de zonnepanelen feestelijk in gebruik genomen.

De zonnepanelen zijn voor de school een aanvullende stap in de verduurzaming van het schoolgebouw. Het sedumdak van de school is een bijzondere situatie en vroeg om zorgvuldig maatwerk. In samenwerking met de hovenier en leverancier van de zonnepanelen is een plan uitgewerkt met een verhoogde constructie en dubbelzijdige zonnepanelen. Het sedum krijgt zo voldoende licht en blijft gewoon groeien.

Directeur Otto Hiemstra is blij met deze stap: „Het heeft even geduurd maar dankzij een zeer zorgvuldig proces mag het resultaat er zijn, trots op ons duurzaam schoolgebouw! Een voorbeeld voor de toekomst en onze kinderen.”

Zonnescholen

CBS De Opdracht doet mee aan het project Zonnescholen. Zonnescholen begeleidt de aanschaf van zonnepanelen door scholen. Het project is opgezet door Onderwijsbureau Meppel en team HOTZE | Ruimte voor duurzame ontwikkeling. Ruim 100 scholen, van Dokkum tot Amsterdam, doen al mee! Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland.