Echte Friese producten in het zonnetje tijdens Streekweek

Drachten - De Streekweek wordt donderdag 20 juni t/m donderdag 27 juni gehouden.

Deze week staat vol in het teken van echte Friese producten, doe mee aan uiteenlopende activiteiten en proef de smaak van Fryslân.

Dit jaar worden op meer dan 45 locaties in Fryslân activiteiten gehouden. Kijk op www.eetbaarfryslân.frl voor de activiteiten. Kook bijvoorbeeld de lekkerste gerechten met Friese producten tijdens een kookworkshop van Culivents Catering. Of ga mee met een rondleiding over het terrein van minicamping Singel met theeterras en streekwinkel.

De tweede editie van De Streekweek

De Streekweek is onderdeel van Eetbaar Fryslân. Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het in de Nederlandse keuken beland. Niet nodig, omdat in Friesland veel heerlijke producten worden gemaakt. De tweede editie van De Streekweek wordt donderdag 20 juni officieel geopend door statushouders. Zij zullen op deze dag een heerlijk buitenlands gerecht bereiden met echte Friese producten. Studenten van de koksopleiding van ROC Friese Poort zullen hen daarbij begeleiden.

Na een week bomvol activiteiten wordt de Streekweek donderdag 27 juni afgesloten met een heerlijke weidelunch midden in het boerenland.

Eetbaar Fryslân is een initiatief van FMF, Landschapsbeheer Friesland, Nordwin College en Netwerk Duurzame Dorpen.