Geslaagde Campina Open Boerderijdag in Makkinga

Makkinga - Familie De Weerd in Makkinga opende maandag 10 juni de staldeuren om het publiek een kijkje te geven in het boerenleven. Met 1701 bezoekers werd het een drukbezochte en geslaagde dag.

Er was van alles te beleven in en om de boerderij. Voor de kinderen waren er spellen zoals de melkwegrace, melkpakvissen en blind zuivel proeven.

In de stal gaven de dierenartsen van DAC de Stellingwerven uitleg over de anatomie van de koe. Kinderen mochten luisteren naar het hart van de koe. Ook grabbel koe Bertha was erg in trek.

Anky van Burgsteden van Kitsch en Koe was aanwezig met prachtige schilderijen van koeien en beschilderde klompen. In de stallen werd enthousiast verteld door vrijwilligers over het boerenleven.

Op het zuivelplein kon men diverse soorten zuivelproducten van Campina proeven. Door het prachtige weer zat het terras vol, mensen genoten volop van het boerenleven. Aan het eind van de dag gingen de kinderen met een mooie medaille en een boerendiploma moe, maar voldaan naar huis.