v.v. de Sweach start met zaalvoetbal voor dames

Beetsterzwaag - Voor het seizoen 2019/’20 heeft v.v. de Sweach een dames zaalvoetbalteam ingeschreven bij de KNVB.

Iniatiefnemmer is Tjidsger Meetsma, die vanuit Franeker in 2017 verhuisde naar Beetsterzwaag. Na kort overleg met het bestuur was er de sporthal al vrij snel groen licht voor deze nieuwe uitdaging.

In Franeker zette Meetsma in 2014 zaalvoetbal voor dames op en kon gelijk instappen met twee teams. Momenteel zijn er rond de vijf, zes dames uit Beetsterzwaag, drie uit Gorredijk en twee dames uit Boornbergum, de laatste twee komen over van ZVF uit Franeker. Het team staat nu ingeschreven bij de KNVB en start in de 2e klasse, tevens is men ingeschreven voor het KNVB bekertoernooi.

De 2e klasse is een recreatieve klasse, al is er natuurlijk wel 2 maal 25 minuten volop strijd voor de winst. Het seizoen loopt ongeveer gelijk met het veld, alleen zijn er rond kerst en oud/nieuw diverse toernooien. Tevens heeft het weer geen invloed op de wedstrijden zelf.

De wedstrijden thuis worden woensdagavond gespeeld in de sporthal van Lyndensteyn te Beetsterzwaag, aanvang 21.00 uur. Uitwedstrijden zijn op uiteenlopende doordeweekse avonden.

Maandag 17 juni speelt het team voor het eerst een oefenduel tegen Drachtster boys VR 3/4, aanvang 19.30 uur in de Snijhal Noord te Drachten.

Mochten dames uit de regio belangstelling hebben, kunnen ze informatie opvragen via demeet12@yahoo.com.