Nijntje beweegfeest OBS De Bolder

Drachten - In de digitale gymzaal De Waring in Drachten vond vrijdag het nijntje beweegfeest plaats.

De Waring is de gymzaal naast OBS De Bolder. Alle leerlingen uit de groepen 1 en 2 lieten aan hun (groot)ouders vol trots zien wat ze hadden geleerd en genoten zichtbaar van het sporten.

nijntje beweegdiploma

Het nijntje neweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier

In de lessen van het nijntje beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren de kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten.

Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. Goed en gevarieerd bewegen vormen een belangrijk hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen. Zo draagt het Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van de leerlingen op school.