Halve eeuwfeest naar hoogtepunt

Eastermar - De viering van het 50-jarig bestaan van de V.V. Eastermar nadert haar hoogtepunt.

Eerder werd al genoten van een zeer geslaagde training voor de JO 15 door het Cambuur-duo Jan Bruin – Sipke Hulshoff, van een fantastisch jeugdtoernooi en een drukbezochte sponsoravond. Tijdens deze activiteiten konden belangstellenden ook hun nostalgische gevoelens de vrije loop laten bij een bezoek aan in kleine tentoonstelling in de kantine van sportcomplex De Burgerkamp. Tevens kunnen de V.V.E.-adepten inschrijven op het jubileummagazine Blau Giel, waarin het accent vooral op de laatste 25 jaar ligt.

Maar de Eastermarder Jubileumcommissie heeft nog twee activiteiten in petto. Als eerste wordt zaterdagmiddag 15 juni vanaf 14 uur voor de jeugd onder 13 een voetbalclinic gehouden op het sportcomplex De Burgerkamp. Daarna, om 16.30 uur, toetsen ongeveer 25 groepen van 4 personen hun kennis in een voetbalkantinekwis in de kantine. En dan kan iedereen die dat leuk vindt rond 19.00 uur de jubileumfeestavond meemaken, waarbij het duo Pieter en Michiel de muziek verzorgt.

De jubileumútsetter is de wedstrijd tussen V.V.E. JO 19 en SC Heerenveen JO 17 van dinsdag 18 juni. De aanstormende talenten van Eastermar hebben vorige week het kampioenschap behaald in hun klasse. Dus graag willen zij hun kunnen tonen in een treffen met de profs uit het Friese Haagje. De wedstrijd begint om 19.30 uur op de De Burgerkamp.