Komend seizoen in De Lawei

Drachten - Eens in de zoveel tijd zet De Lawei een genre in het zonnetje. Natuurlijk barst het in het nieuwe seizoen weer van het talent; grote namen, minder bekende artiesten; volop cabaret; populaire muziek; toneel en ga zo maar door. Ditmaal uitgelicht: muziek seizoen 2019/ 2020.

VOF De Kunst | Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)

Het is de nazomer van 1983. Uit alle radio’s klinkt dat ene aanstekelijke lied Suzanne. Nummer één in de hitlijsten, iedereen zingt het mee. Vanuit het niets verovert VOF de Kunst het hele land. Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan) is een feest der herkenning voor iedereen, met oude hits, nieuwe muziek, meezingers, luisterliedjes én een special guest. Nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen. Deze show is zaterdag 29 februari vanaf 20.15 uur te zien.

Ellen ten Damme | Casablanca

Na het grote succes van de show Paris-Berlin kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Samen met haar 8-koppige superband L’Orchestre de l’Amour brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Deze voorstelling is vrijdag 29 november 2019 vanaf 20.00 uur te zien.

OG3NE | Sweet Harmony Tour

Ze worden overstelpt met lovende reacties uit de hele wereld over hun unieke samenzang, dan hebben we het natuurlijk over de drie zusjes van OG3NE. In seizoen 2019/ 2020 keren de dames van OG3NE terug naar Drachten met hun gloednieuwe Sweet Harmony Tour. Avond aan avond weten ze het publiek te betoveren met hun harmonieuze samenzang. Omarm de Ladies With The Golden Voices vrijdag 6 maart vanaf 20.00 uur.

The Best of Britain | Premièreweekend

Met een spectaculair jubileumprogramma met de allergrootste hits van Engelse bodem, zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken dat zich mag verheugen in een nog steeds groeiende publieke belangstelling. Muziek van The Beatles tot Coldplay, en zo’n beetje alles daar tussenin, passeert de revue en biedt je een feest van herkenning. Deze show is vrijdag 17 en zaterdag 18 januari vanaf 20.00 uur te zien.

Sabrina Starke | Een ode aan Nina Simone

Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me be Misunderstood, Ain’t Got No – I Got Life en veel meer moois. Een ode aan jazz- en soullegende en human rights activiste Nina Simone. Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze zaterdag 7 december 2019 vanaf 20.00 uur in ieders hart.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.