Leerlingen ISK Drachten spelen Romeo & Julia in De Lawei

Drachten - Leerlingen van Singelland ISK te Drachten voeren maandag 17 juni de tweede editie van Romeo & Julia op. Na het grote succes van vorig jaar treden de leerlingen dit jaar opnieuw op in De Lawei met het wereldberoemde liefdesverhaal.

Jij in De Lawei

Binnen het project Jij in De Lawei zetten leerlingen in één dag een voorstelling neer voor vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Onder leiding van workshopdocenten, muzikanten en een regisseur worden de leerlingen in een dag klaargestoomd voor hun optreden. In de ochtend volgen de scholieren workshops op het gebied van dans, zang, muziek, toneel, grime en decor. In de middag wordt alles uit de workshops samengevoegd en wordt er een fantastische show in elkaar gezet. Leerlingen leren in dit project, door samen te werken én door zelf te doen, wat er nodig is om een voorstelling te maken.

Romeo & Julia

Voor de voorstelling, die wordt opgevoerd in de grote zaal van De Lawei, wordt een bewerking van Shakespeares klassieke verhaal Romeo & Julia gebruikt. Het romantische verhaal van twee jonge geliefden uit rivaliserende families, wordt gebracht in een speciale bewerking voor deze doelgroep. De kern van het verhaal is onaangetast; een verboden liefde tussen zoon Romeo uit de ene familie en dochter Julia uit de andere.

Primeur

Het concept is speciaal voor de doelgroep van de ISK aangepast. Zo zijn er leerlingen uit de leerlingenraad betrokken bij de voorbereidingen, krijgen de leerlingen ter voorbereiding rondleidingen in De Lawei, en zullen er in de voorstelling naast tekst ook veel visuele elementen zitten. Middels deze ervaringen krijgen de ISK-leerlingen de kans om op een podium te staan en ervaren ze hoe het is om onderdeel te zijn van een theatervoorstelling.