Drie dagen paardensport in Gorredijk

Gorredijk - In Gorredijk vindt 14, 15 en 16 juni voor de 49e keer Concours Hippique Gorredijk plaats. Drie dagen vol paardensport voor jong en oud.

Een gevarieerd programma voor ruiters en amazones van alle niveaus in diverse disciplines. Een leuk uitje voor de paardensportliefhebber, maar ook voor alle geïnteresseerden uit de omgeving.

Vrijdagavond wordt gestart met dressuur voor paarden. Er is voor dressuurcombinaties een selectiewedstrijd voor de Fryslân Competitie en voor Friese paarden de KFPS Alrako selectiewedstrijd. Deze selectiewedstrijden worden zaterdag vervolgd. Vrijdagavond zijn na het succes van vorig jaar ook weer menrubrieken. Menners met Friese paarden kunnen deelnemen aan de KFPS Horses to Fly mencompetitie.

Zaterdag wordt naast de reguliere dressuurrubrieken tot op het allerhoogste niveau dressuur gereden in de zogenoemde subtop wedstrijden. Natuurlijk maken de springruiters weer een spannende strijd van in de springbaan op het hoofdterrein.

Het hoogtepunt zaterdag is de show van dameszadelclub Fleurop. Rond het middaguur geven zij een show met elegant geklede dames, gezeten in dameszadels, op Friese paarden. Deze show wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Fryslân.

Zondag gaan de kinderen met hun pony’s de strijd aan in het dressuur, springen, bestgaande rijpony en natuurlijk de Bixie.

Het hele weekend is de toegang gratis en is een springkussen voor de kinderen. Alle info over het programma is te vinden op de website www.chgorredijk.nl.