Drachtster softbaldames kunnen geen vuist maken tegen koploper

Drachten - De Drachtster softbaldames speelden zondag tegen Blokes uit Veendam. Het vrijwel nieuwe team van de Diamonds verloor kansloos met 5 – 38 in 5 innings.

Coach Albert Brink zag in de eerste inning pitcher Hester Smit 7 punten tegen krijgen. Blokes sloeg slechts 1 honkslag in deze inning. In de gelijkmakende slagbeurt liet Drachten zien dat de ploeg hard getraind heeft en sloeg 4 hits op rij waarvan een tweehonkslag van Smit en een driehonkslag van Laura Wolthuis. Stand na de inning 4 – 7.

In de 2e inning begon Blokes ook te slaan en de nullen vielen zeer moeizaam aan Drachtster zijde. De warmte speelde het team parten en het team stond erg lang in het veld, de derde nul viel uiteindelijk na een pitcherwissel, Wolthuis nam het pitchen over van Smit en Vlin Rietema maakte een prachtige vangbal.

Pas in de 3e inning kon drachten nog een punt scoren door Smit die werd binnengeslagen door catcher Anneloes van Eijk. Deze inning kon Blokes niet scoren, maar in het vervolg van de wedstrijd scoorde Blokes nog 11 maal.

Het team van Drachten Diamonds bestaat uit vrijwel allemaal nieuwe speelsters, en is zeer gemotiveerd en enthousiast. Het team is nog steeds op zoek naar nieuwe speelsters, meer info via info@drachten-diamonds.nl

Volgende week spelen de dames het jaarlijkse pinkstertoernooi (zaterdag 8 en zondag 9 juni) in Drachten met als thema Mexico. Entree is gratis.