Judoka Maaike Hoogeveen uit Gorredijk wint brons

Gorredijk - Venray – Voor de 45e keer werd in Limburg het Internationaal Judotoernooi Venray georganiseerd. Maaike Hoogeveen (10) uit Gorredijk nam dit jaar voor het eerst deel aan dit toernooi. Voor het grootste internationale judotoernooi in Nederland kwamen 1700 wedstrijdjudoka’s uit meer dan 30 landen naar Venray.

In een poule van 22 deelnemers wist Maaike zich na vier spannende judowedstrijden te plaatsen voor de strijd om het brons. Deze strijd werd op de vloer beslist met een houtgreep van Maaike. Maaike behaalde hierdoor in haar gewichtsklasse -32kg (-12 jaar) afgelopen zaterdag een bronzen medaille.

Naast Maaike wonnen ook twee trainingsmaatjes van Sportcentrum Akkermans, Anouk en Ciska Adema beiden een bronzen medaille in de gewichtsklasse -36kg en -40kg (-15 jaar).

Maaike neemt naast de trainingen bij Sportschool Akkermans in Wommels en Kodokan in Gorredijk, ook deel aan de trainingen bij Judo A-Zeven in Heerenveen. Stichting Judo A-Zeven is een samenwerkingsverband tussen verschillende Friese judoclubs, met als doel aansluiting te vinden bij de nationale judotop.