Straks naast maaltijden ook boodschappen van Van Smaak

Drachten - De zakelijke klanten van maaltijden-bezorgservice Van Smaak kunnen vanaf half september ook boodschappen bij het Friese bedrijf bestellen. Van Smaak werkt hierbij samen met moederbedrijf Poiesz supermarkten en zag onlangs de eerste paal van het splinternieuwe distributiecentrum de grond ingaan.

Het nieuwe distributiecentrum - voorzien van een grote diepvriesopslag - wordt een zijvleugel van de productielocatie, het expeditie centrum en het kantoor van Van Smaak aan de Richterlaan in Drachten. Van hieruit rijden dagelijks honderden auto’s door Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland en de kop van Overijssel om maaltijden te bezorgen aan cliënten in de (thuis)zorg. Zakelijke klanten met intramurale zorg, zoals in verpleeg- en verzorgingshuizen, kunnen straks ook boodschappen bestellen. Voor Noord-Nederland is dit een unieke combinatie.

De gecombineerde mogelijkheid van maaltijden- en boodschappenbezorging kan de zorg veel tijd besparen en verlicht zo de druk op het personeel. Wordt er in kleinschalige woongroepen bijvoorbeeld graag zelf gekookt maar is dit in het weekend niet mogelijk door onderbezetting van het personeel? Dan biedt de bezorgservice uitkomst omdat het personeel niet meer zelf de boodschappen hoeft te doen. De combinatie is ook geschikt voor bewonersgroepen bij wie een deel vanwege dieetwensen aangepaste maaltijden gebruikt en een ander deel graag zelf kookt. Het is bovendien goedkoper om beide diensten door Van Smaak te laten uitvoeren in plaats van door verschillende aanbieders.

Directeur Henk Peter Jagersma van Van Smaak is enthousiast over de ontwikkeling van het nieuwe, complete aanbod. „De druk in de zorg en de personele bezetting zijn een continu bewegend veld, waarin wij nu nog beter kunnen meebewegen. We zijn graag van meerwaarde voor de klanten in ons gebied - wat overigens dezelfde regio als die van Poiesz supermarkten is - en kunnen straks nóg meer smaken bij de mensen thuisbrengen.”

De nieuwbouw moet in week 38 klaar zijn. Van Smaak gaat aansluitend van start met de boodschappenbezorging. Moederbedrijf Poiesz supermarkten voorziet het bedrijf van kennis en advies waar het om het assortiment en de aanlevering van de producten gaat.