Peter Jutte Minikraanverhuur 25 jaar

Drachten - Peter Jutte Minikraanverhuur viert deze maand zijn 25-jarig bestaan.

Het bedrijf begon in 1994 eigenlijk per ongeluk, toen Jutte bij zijn huis de oprit moest vernieuwen. Hij kocht er een kraan voor, maar werd daarna ook door andere mensen gevraagd om hen met zijn kraan te helpen met klusjes. Peter vond het heel erg leuk en zo ontstond Peter Jutte Minikraanverhuur.

Achtertuin

Het bedrijf startte in de achtertuin. Eerst met een en later met twee vrachtwagens en twee kranen. Hij deed werk voor HAK en maakte de tuinen weer netjes voor de mensen in Drachten, maakte riolering, legde drainage aan en hielp met alle klussen, niets was te veel. Peter kocht een aantal bedrijfsunits op Het Stuurboord op industrieterrein De Haven, maar dat werd snel te klein. Daarop verhuisde hij naar een grotere loods op de Geelgorsstraat in Drachten.

,,Toen zijn we ons meer op de verhuur gaan richten. Verhuur van trilplaten, aanhangers, verkoop van zand. Na 11 jaar groeide dat uit zijn jasje en werd het tijd om bij het bedrijf te gaan wonen en een functioneler pand te kopen. Dat werd Het Helmhout 35 in Drachten. Goed bereikbaar vanaf de A7. Daar konden we een verhuurwinkel voor bedrijven en particulieren beginnen en het assortiment heel veel uitbreiden’’, aldus Jutte.

Trilplaten

In het bedrijf kunnen mensen terecht voor bijvoorbeeld trilplaten, aanhangers, onkruidborstels, steigers voor in en om huis, waterpompen, steenknippers, stobbenfrees, tuinfrees, kruiwagens, levering van zand en grond. Ook kunnen klanten op Het Helmhout zand en grond komen afhalen. Bij het bedrijf werken inmiddels acht medewerkers. ,,Wij werken met heel veel plezier voor onze klanten en we doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te bedienen en adviezen te geven.’’

Ook verkoopt Peter Jutte pvc. Via de webwinkel depvcwinkel.nl kunnen klanten pvc-buizen, hulpstukken, putten, drainage, lijmen en dergelijke, tyleen waterleiding, gasleiding, worteldoek en wegenbouwdoek bestellen, in alle mogelijke maten. ,,Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn we VCA en Iso 9001 gecertificeerd. Maar naast kwaliteit gaat het bij ons ook om gezelligheid. Iedereen kan bij ons terecht en er is altijd tijd voor een bakje koffie.’’