DGC 2 keer brons bij de Friese Kampioenschappen in Dokkum

Dokkum - De turnsters van DGC hebben zaterdag twee keer brons gewonnen de Friese Kampioenschappen in Dokkum.

Calla Oost in de categorie Senior E, Sarah Veenstra in de categorie junior E, Merel de Vries in de categorie jeugd F, Dyonne van de Kuijt, Sanne Bijma, Marije van Manen en Inge Jeeninga in de catergorie senior F en Sari Meulman in de categorie senior C.

Calla mocht het in de eerste wedstrijd proberen. In een sterk deelnemersveld kwam ze helaas wat tekort om het podium te bereiken.

Sarah Veenstra en Merel de Vries mochten het in hun categorie in de tweede wedstrijdronde proberen. Sarah zette een uitstekende wedstrijd neer. Helaas is haar brugoefening voor dit niveau nog niet voldoende waardoor ze wat tekort komt voor het podium. Merel de Vries zette een uitstekende wedstrijd neer en mocht aan het einde op het podium plaatsnemen en kreeg de bronzen medaille omgehangen.

In wedstrijdronde 4 waren Dyonne van de Kuijt, Sanne Bijma, Marije van Manen en Inge Jeeninga bij de senioren F aan de beurt. Met z’n vieren de club vertegenwoordigen was al een mooie ervaring. De dames begonnen op vloer alle vier met een uitstekende oefening. Dit gaf veel zelfvertrouwen voor het vervolg van de wedstrijd. Op het tweede onderdeel sprong ging het bij 3 van de 4 dames uitstekend. Inge struikelde helaas in haar aanloop waardoor de sprong die ze wilde uitvoeren er niet uitkwam.

Als 3de onderdeel was de brug aan de beurt. Dit onderdeel werd door Inge na de teleurstelling uitstekend uitgevoerd en ze scoorde hierop dan ook de 3de score van de dag in deze categorie. Marije schoot bij de afsprong helaas te vroeg los en kon zo een hoge notering uit haar hoofd zetten. Dyonne en Sanne turnden beide een stabiele oefening. Als laatste onderdeel de balk. Altijd lastig. Voor een paar dames alles of niets om een hoge score neer te zetten met wisselende resultaten. Sanne scoorde hier de 2de score van de dag en Dyonne de 3de. Bij de einduitslag mocht Sanne Bijma op het podium plaatsnemen en kreeg de bronzen medaille omgehangen.

In de andere baan was het de beurt aan Sari Meulman. Deze ervaren turnster komt uit in de categorie senior C. De turnsters in deze categorie laten een hoog niveau zien en er wordt dan ook fel gestreden om de punten. Sari had helaas niet haar dag deze dag en hoewel ze knokte voor wat ze waard is was het dit keer te weinig voor een hoge eindscore.

Voor de vereniging een zeer geslaagde dag en voor al deze meiden geldt dat ze het 29 juni nog een keer mogen proberen, maar dan op hun favoriete toestellen, op het FK toestel in Drachten.