Zilver op NK voor DSD

Heerenveen - De zes demoteams van DSD Dans Studio Drachten hebben zich zaterdag gekwalificeerd bij het Nederlands Kampioenschap van de organisatie NNKS in Sportstad Heerenveen.

De Majestic Girls dansten in de categorie modern t/m 12 jaar en hebben hun choreografie over iemand buitensluiten mooi vertellend kunnen dansen met emotie en prachtig sprongen en draaien. Dit werd beloond met een 2e plaats.

De Kiddy Kids in de categorie Showdance t/m 8 jaar hadden geen podium plaats maar wel een mooie beker verdiend met hun 5e plek. Het HipHop Team DSD Flash Squad hadden heel krachtig en stoer hun choreografie gedanst en we waren allemaal tevreden. De concurrentie was goed en dit bracht hun op een 5e plek.

De Snow Girls 9 t/m 12 jaar beginners dansten in de categorie showdance tegen andere sterke teams, de samenwerking ging heel goed binnen het team net zoals het technisch uitvoeren en dit bracht hen op een welverdiende 3e plaats. Het team Breathless o.l.v. Yga Wagenaar dansten in de categorie modern 13 t/m 15 jaar hadden hun dans uitstekend gedanst en emotioneel kunnen overbrengen. Dit bracht hen op een 4e plaats.

En het oudste team van DSD Lacrimosa danste in de categorie modern 16 jr e.o een choreografie van Michael de Haan op het nummer Alive van Sia. Een zeer emotionele dans die voor de kijker soms lastig is te begrijpen. Het publiek was inderdaad onder de indruk van de dansers. Het leverde het team een 4e plaats op.

Alle dansers hebben een zeer goede prestatie geleverd deze mooie dag. De trainsters Yga Wagenaar, Fabian Weijdema, Michael de Haan en Yvonne Ruiter kijken zeer tevreden terug op dit mooie NK.